OVIDIU IOAN MĂRGINEAN - BIROU DE MEDIATOR

Medierea este o metodă nouă şi civilizată de stingere a conflictelor.

   Pentru început trebuie să înţelegeţi ce este mediatorul şi cine este el.

   Mediatorul este persoana autorizată, pregătită, posedă cunoştinţe şi are calificările necesare să asiste persoanele ce sunt într-o dispută. Este persoana care asistă, invită persoanele şi le ajută să comunice, să îşi explice dorinţele şi nevoile, să negocieze soluţiile de rezolvare a conflictelor , persoanele aflate în conflict să reuşească astfel să hotărască singure asupra stingerii şi rezolvării problemelor.

   Informarea asupra medierii. Obligativitatea participării la informare a părţilor nu mai face parte din procesele juridice. Cu toate acestea este recomandat, ca persoanele aflate într-un conflict, să se prezinte la mediator în prelabil pentru a obţine informaţii referitoare la şedinţa de mediere. Se pot obţine informaţii despre cum poate fi stins un litigiu, fără a se ajunge în sala de judecată, despre cum se poate câştiga timp şi cum se poate rezlova conflictul pe calea medierii, ce economii pot fi făcute, taxele de timbru judiciar. Incerc sa detaliez foarte pe scurt un mod simplu de desfasurare a medierii.

   Medierea are loc intre doua sau mai multe persoane intre care exista probleme ce doresc a fi rezolvate. Persoana care se prezinta la mediator trebuie sa expuna obiectul litigiului , apoi daca se poate proceda la mediere va fi intocmit un contract de premediere intre mediator si partea care solicita medierea. Prin acest contract mediatorul va depune diligente pentru invitarea celeilalte persoane la mediere. Atunci cand si cealalta arte se va prezenta , daca doreste sa stinga litigiul prin procedura de mediere , se va incheia un contract de mediere intre mediator si partile aflate in conflict. Se va proceda la desfasurarea medierii iar la final se vor intocmi documentele de inchidere a medierii ( un acord de mediere, un proces verbal de inchidere a medierii). Aceste documente pot fi prezentate instantei de judecata pentru consfiintire sau notarului public.

PAGINA IN CONSTRUCTIE......!!!!!!!!!!!!!

 

 

Newsletter

 

Vizitati : www.mediatorsibian.freewb.ro

www.psihoterapiesibiu.freewb.ro